Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградРИК-Благоевград с първо заседание днес

РИК-Благоевград с първо заседание днес

Районната избирателна комисия в Благоевград встъпва в правомощията си днес, като първото заседание ще се проведе от 11,00 ч. в залата, където ще се помещава Комисията на адрес пл. „Георги Измирлиев“ №9, етаж 3. Вчера областният управител проведе среща с ръководството на РИК. На срещата присъстваха председателят на РИК – Благоевград Ангел Ризов и заместник-председателите Йордан Симонски и Милена Велкова.

Областният управител Николай Шушков призова за ефективна комуникация между институциите, което да осигури изпълнението на ангажиментите по организационно-техническата подготовка на изборите, за да се гарантират честни и прозрачни избори, в съответствие с Изборния кодекс. На срещата бяха обсъдени въпроси от организационен и технически характер по осигуряване на дейността на Районната избирателна комисия.

Областна администрация Благоевград се ангажира да обезпечи условия на Районната избирателна комисия за изпълнение на правомощията ѝ, като: Осигури помещения за работа на Районната избирателна комисия в сградата на Областна администрация Благоевград – гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев“ №9, етаж 3; За работата на РИК ще се осигури техника, комуникационна свързаност – стационарен телефон-факс, мобилни телефони, мрежова свързаност и достъп до интернет, осигурена е възможност за онлайн видеонаблюдение в интернет на заседанията на РИК; Създадено е информационно табло на Районната избирателна комисия на партера на сградата и е организирана информационна страница на официалния сайт на Областна администрация Благоевград във връзка с изборите – съобщения и контакти; Ще се осигури изработването на печатите на РИК – Благоевград.

RELATED ARTICLES

Most Popular