Saturday, May 18, 2024
HomeБаскетболРилски вкара 104 на Ямбол и завърши без грешка серията си от...

Рилски вкара 104 на Ямбол и завърши без грешка серията си от домакинства

Четвърта победа от четвъртото си поредно домакинство за този месец записа Рилски спортист. Баскетболният ас не сгреши при нито един от мачовете си на свой терен, като спечели мача снощи срещу Ямбол със 104 – 68.

Най-резултатни в срещата за самоковци бяха Алекс Симеонов със 17 точки, Барет Бенсън с 16, Мирослав Васов с 12, а с 11 и 10 останаха съответно Ей Джей Хес и Трей Портър. За Ямбол Александър Матушев завърши с 29, Джеремая Пейдж с 11, а с 10 остана Тадж Ридли.

Баскетболистите на Рилецо бяха първият отбор с кош в мача. Този факт, а и следващите няколко добри минути на гостите им осигуриха водачеството до средата на четвъртина, когато играчите на Рилски реализираха серия от успешни нападения, с които обърнаха нещата в своя полза. До края на периода ямболии не успяха да отговорят и той приключи при 29- 23 в полза на самоковци.

Ударна втора част и резултат от 31-9 в нея на практика решиха изхода от двубоя, тъй като преднината на Рилецо преди втората половина от мача вече бе цели 28 точки. За нея основна вина имаха Мирослав Васов, Барет Бенсън и Ей Джей Хес, които изиграха много добри втори десет минути и бележеха почти от всяка ситуация.

Добрите изяви на самоковските баскетболисти продължиха и в третата четвърт. В нея момчетата от Ямбол не демонстрираха почти никаква съпротива при атаките на домакините и това доведе до 37 точки разлика в полза на Рилски в края на четвъртината, която приключи при 84- 47.

При така стеклите се обстоятелства в последния период интрига в срещата вече нямаше и двата отбора просто доиграха мача, за да фиксират крайното 104-68.

Сега пред тима от Самоков предстоят три поредни тежки гостувания. Първото от тях е в понеделник, 14 февруари, когато момчетата на Людмил Хаджисотиров ще пътуват до Бургас, където ще срещнат местния тим на Черноморец. Четири дни по-късно, в петък, следва гостуване на Балкан Ботевград, а след товаи визита в Плевен на местния Спартак, като мачът е на 2 март.

RELATED ARTICLES

Most Popular