Sunday, May 19, 2024
HomeСпортРилски спортист вече няма треньор, а Самоков може да остане без баскетбол

Рилски спортист вече няма треньор, а Самоков може да остане без баскетбол

ЦСКА надви Рилецо в серията за бронзовите медали в НБЛ

 

ЦСКА спечели бронзовите медали в НБЛ в първия сезон след завръщането си в мъжкия професионален баскетбол. Столичани затвориха серията за трето място срещу Рилски спортист с 2-0, след като надвиха самоковци с 86:72 във втория плейофен мач помежду им.

Мартин Сотиров поведе “армейците” към медалите с 25 точки, Таменанг Чо също бе на висота, оставайки с една по-малко – 24, докато Брендън Йънг се отличи с 18 за победителите, които дръпнаха с добра преднина още след първата четвърт и не я изпуснаха до самия край.

По-интересните новини след края на тази серия, която приключи сезона и за двата отбора, идват от лагера на самоковци. Непосредствено след мача стана ясно, че Людмил Хаджисотиров напуска треньорския пост на Рилецо след седем години начело на клуба.

Под негово ръководство самоковци спечелиха три Купи и две Суперкупи на страната, но така и не успяха да стигнат до жадуваната титла в НБЛ, след като през 2021 и 2022 година играха финали, но ги губеха. 42-годишният бивш национал обяви, че решението му не е спонтанно, а вече е бил уведомил клубното ръководство, че си тръгва.

След мача стана ясно, че има реална угроза Самоков да остане без баскетболен отбор. Петър Георгиев, човекът, който финансира представителните отбори и цялата школа на Рилски, не е сигурен дали ще продължи да го прави.

“За себе си имам въпрос дали ще продължа да съм в този клуб. Знаете, че ако не съм в този клуб, няма да има баскетбол в Самоков. Не се изтъквам, но знам каква е ситуацията и кой дава пари за баскетбол в Самоков вече 33 години”, заяви Георгиев след последния мач.

Президентът на клуба отново изрази недоволството си от съдийството и най-вече това в четвъртия полуфинален мач срещу Черноморец в Бургас, който бе загубен от Рилски.

Георгиев продължи с атаките спрямо реферите и заяви, че е бил на паркета в Бургас, защото е искал да вземе свирката на един от съдиите за сувенир, защото не я е заслужавал. След доклад от страна на реферите, шефът на Рилски бе наказан за 1 мач и с парична санкция от 1000 лева.

С Георгиев начело самоковският баскетболен клуб има общо седем отличия, включително и триумф в първото издание на Балканската лига през 2009 година./Dir

 

RELATED ARTICLES

Most Popular