Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаРоденият победител: Стефан Димитров отново е шампион по тенис на маса

Роденият победител: Стефан Димитров отново е шампион по тенис на маса

Нова порция еуфория за “Марек-Дигеста”

Поредно отличие! Възпитаникът на Профилирана гимназия “Христо Ботев”-Дупница и състезател на СКТМ “Марек-Дигеста” Стефан Димитров стана Държавен ученически шампион по тенис на маса.

В град Ямбол се проведоха финалите на Ученически игри по тенис на маса за юноши и девойки 8-10 клас. Дупница бе представена от ученици на ПГ “Христо Ботев”.
Освен шампионската титла на Стефан в индивидуалното, дупничани станаха и вицешампиони на България при юношите в отборното първенство в състав: Стефан Димитров, Филип Асенов, Мартин Стоянов и Иван Златков. Те записаха 4 победи в предварителна си група, на полуфинал се наложиха над отбора на Шумен и допуснаха загуба с 2:3 на финала от представителите на Свищов.

В индивидуалната надпревара участие взеха 50 момчета, като Стефан бе напълно безапелационен и достигна до шампионската титла. Освен златния медал, той спечели и годишна ученическа стипендия.

В крайното класиране останалите момчета се подредиха на 7-мо, 9-то и 12-то място. При девойките участие взеха Никол Елисеева, Мери-Изабел Живкова и Мариана Биволева. Ръководител на отбора бе Емануела Гиздова, която бе придружена и от Емилия Ганчева, треньор в СКТМ “Марек-Дигеста”.

След края на състезанието, Стефан се включи към лагера на Националния отбор на България, с който във вторник ще замине за Гърция, за да вземе участие в Балканското първенство.

RELATED ARTICLES

Most Popular