Friday, June 14, 2024
HomeНовиниБългарияРодителите на удареното от мълния дете благодарят на лекарите: Възстановява се много...

Родителите на удареното от мълния дете благодарят на лекарите: Възстановява се много добре

8-годишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж на 20 юли, беше изписано от УМБАЛ-Бургас и вече си е у дома.

Родителите на детето изказаха благодарност към екипа от болницата, които са работили усърдно за спасяване живота на детето.

“Много добре се възстановява за момента, няма увреждания. Благодарим на всички, замесени в случая”, каза Георги Тодоров, баща на детето.

Той добави, че е от изключителна важност хората да се запознаят с основите на това как се оказва първа помощ, защото в случая това е спасило живота на детето.

“Не спирахме до последно да се опитваме да го съживим на място. Докторите казаха, че благодарение на нашите усилия е спасен”, добави майката на детето Цветелина Тодорова.

В 18.40 ч. на 20 юли мълния удари осемгодишното дете в района на Морската градина в Бургас. Семейството, излязло на разходка, потърсило подслон до близък ресторант, но преди да стигнат до него, мълния е поразила детето.

В болницата момченцето беше прието в състояние на клинична смърт, без жизнени показатели, без пулс, без дишане. Първите дни то беше в критично състояние, в медикаментозна кома и на апаратна вентилация.

“Детето престоя в Реанимация около седмица, защото то беше прието в критично състояние. Лечението на детето се проведе при нас в Хирургично отделение, защото имаше изгаряния в областта на входното и изходното отверстие на мълнията”, обясни д-р Кирил Симеонов, отделение по Хирургия към УМБАЛ Бургас

“Изгарянията бяха малкото зло, така да се каже, с които се справихме относително лесно и бързо”, добави д-р Йоан Иванов, отделение по Хирургия към УМБАЛ Бургас

“Един такъв щастлив финал осмисля много други не неуспехи, много други неудачи или осмисля трудностите в професията, с които ние се сблъскваме ежедневно”, д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас

А възстановяването на детето се оказва най-големия подарък на родителите му. Сега малкият Гошко продължава да се възстановява, за да следва мечтите си.

БНТ: Какъв искаш да станеш?

– Футболист.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular