Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСамоковРотари клуб - Самоков учреди доброволчески екип

Ротари клуб – Самоков учреди доброволчески екип

Ротари клуб (РК) – Самоков учреди доброволчески отряд – Ротариански общностен корпус (РОК) „Самокови“. Целта е да се съберат млади хора от града и когато има нужда от помощ за благотворителни каузи, да се включат активно в подпомагането на различни дейности, каза пред БТА президентът на Ротари клуб – Самоков Владимир Василев.

Ротарианци допълниха, че част от целите на РОК са да се организират културни, образователни и спортни събития, както и да подпомагат талантливи деца на територията на община Самоков. Други от техните цели са каузи, свързани с екология и здравеопазване.

Имам честта да присъствам и обявя създаването на РОК „Самокови“. Благодарение на Лина Маймарова – председател на комитет за служба в общността на Ротари България, президентът на РК – Самоков Владимир Василев, членовете на клуба и местните доброволци, се учреди РОК „Самокови“, каза на церемонията Петрун Вардаров, член на РК – Самоков и председател на РОК към Дистрикт 2482 Ротари България.

„Предстоят редица полезни проекти в полза единствено и само на всички граждани на община Самоков и района. Съвсем скоро доброволците ще обявят старт на първата благотворителна кампания “Мисия: “Плюшена играчка” – Дари и купи”, в която всеки един гражданин ще може да се включи с дарение на плюшени играчки“, допълниха членовете на РК.

Всеки, гражданин, който има идеи и иска да се включи като доброволец, е добре дошъл, посочиха от организацията пред БТА.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular