Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниСвятРусия и Украйна ще проведат трети кръг мирни преговори в понеделник

Русия и Украйна ще проведат трети кръг мирни преговори в понеделник

Русия и Украйна ще проведат трети кръг преговори в понеделник за прекратяване на враждебните действия, съобщи украинският преговарящ Давид Арахамия в публикация във Facebook, без да дава повече подробности, предава Ройтерс.
Делегации от Украйна и Русия проведоха два кръга преговори, откакто Русия започна пълномащабно нашествие срещу съседната си страна на 24 февруари.
В четвъртък страните се договориха да отворят хуманитарни коридори, за да позволят на цивилни да излязат от някои военни зони, въпреки че има забавяне в прилагането им.
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в събота, че опитът на Зеленски да си осигури пряка помощ от НАТО в конфликта между двете им страни не помага на разговорите помежду им, но допълни, че Москва е готова за трети кръг.
Американският държавен секретар Антъни Блинкен и украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещнаха на границата на Украйна с Полша, за да обсъдят западните усилия за подкрепа на Украйна и изолиране на Русия, предава Ройтерс./investor.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular