Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионДупницаСамо ден след заседанието на ОбС: Община Дупница върви към прекратяване на...

Само ден след заседанието на ОбС: Община Дупница върви към прекратяване на договора за сондажа в Бистрица

Община Дупница върви по процедура за окончателно прекратяване на договора за сондирането на минерална вода в село Бистрица.

В четвъртък от общината са предприели действия по приключване на взаимоотношенията с фирмата изпълнител „Геосервизинженеринг“ – Асеновград. Това се случва, след като предния ден Общинският съвет прие, че обектът е от първостепенно значение и задължи  кмета Първан Дангов да проведе работна среща с изпълнителя, като от 18 март дейностите да бъдат възобновени.

„Управителят на фирмата ме информира, че на срещата, която трябваше да се проведе с представител на общината, са отишли две адвокатки. Те са казали, че са изпратени да представляват общината и са упълномощени да водят преговори за прекратяване на договора“, алармира общинската съветничка Гичка Михайлова (ПП „Глас народен“).

На въпрос относно коментара й за случващото се, съветничката отговори: „Без коментар съм. Не знам какво да кажа повече. Не бягам от отговорност и от изразяване на позиция, но наистина- вече не знам какво да кажа“.

Както е известно, извънредната сесия в сряда бе свикана по предложение на Михайлова, за да се намери начин спряното от кмета проучване да продължи. Припомняме още, че от фирмата предупредиха, че ако не се възобнови дейността, ще заведат дело срещу общината за неустойка и пропуснати ползи.

 

„Темата за продължаване на сондажа въобще не е била коментирана на срещата с фирмата. С това си действие управляващите показаха, че за пореден път няма да зачетат решението на общинските съветници, които гласуваха обектът да бъде от първостепенно значение за развитието на района. Колко ще струва на данъкоплатците спирането на сондажа, тепърва ще се разбере. Унищожението и съсипването на Дупница продължава“, коментираха запознати със случващото се.

В ОбС-Дупница няма официално постъпила информация от проведените преговори между представители на Община Дупница  и фирмата- изпълнител „Геосервизинженеринг“ – Асеновград. „На този етап няма постъпила официално информация. Не мога да коментирам по-нататъшния развой на събитията, тъй като в ОбС липсва официална и опираща се на документи и факти информация.

Вероятно следващите дни ще стане ясно докъде са стигнали преговорите и доколко това е неизпълнение на решението на Общинския съвет от сряда”, коментира председателят на местния парламент Костадин Костадинов.

RELATED ARTICLES

Most Popular