Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов долПуснаха срещу 1000 лева гаранция насилника от Бобов дол

Пуснаха срещу 1000 лева гаранция насилника от Бобов дол

39-годишният Найден Ангелов от Бобов дол, който преби съпругата си Таня, а детето им засне побоя, е пуснат на свобода срещу 1000 лева гаранция.

Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

„Към настоящия момент е налице само първата предпоставка на чл.63, ал.1 от НПК, а именно, налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението за което му е повдигнато обвинение, а именно, престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, вр. с чл. 130,1 ал.1 от НК. Относно останалите две предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия, съдът счита, че същите не са налице.

Не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като видно от събраните по делото доказателства, същият е с постоянна месторабота.

Не е налице и третата предвидена в закона предпоставка, а именно, да извърши друго престъпление, тъй като видно от разпита на свидетел / майката на пострадалата /, същият е напуснал адреса, на който са живели съвместно към този момент и след това не се е прибирал в семейното им жилище…По делото не е приложено медицинско свидетелство от страна на пострадалата и към настоящия момент няма изготвена експертиза…“, се казва в мотивите на съдия Мая Гиздова.

Пред съдебния състав Найден Ангелов е съобщил, че съжалява за постъпката си. Очаква се той да предприеме стъпки да напусне семейното жилище и да не пречи на предстоящия развод с неговата съпруга.

Определението на Районния съд – Дупница, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Клипът с домашното насилие беше качен в социалните мрежи от майката на потърпевшата Спаска Цветкова, а самото видео бе заснето от дъщерята на семейството Габи.

39-годишният Найден Ангелов беше заловен в София, а след разпространението на клипа с побоя съпругата Таня го защити и призова той да бъде пуснат от ареста.

“За наши неща се скарахме, лични, случило се е, нямам наранявания, няма ми нищо. Не е избухлив, но и аз съм устата. Искам да бъде освободен и да живее неговия си начин на живот”, сподели Таня Ангелова.

Тя бе категорична, че няма причина да подаде жалба срещу настоящия си съпруг. Нейната майка Спаска Цветкова коментира, че действията на дъщеря й са продиктувани от страх и чувство на зависимост. Свекървата пък отрече Таня да е жертва на домашно насилие и заяви, че синът й Найден е бил предизвикан след посегателство с нож от собствената му съпруга.

Очаква се Районна прокуратура – Кюстендил  да протестира мярката пред въззивната инстанция – Окръжен съд – Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular