Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилСанкции за неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването ще бъдат налагани...

Санкции за неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването ще бъдат налагани в Кюстендил

Шивашка компания в момента изработва защитни маски за служителите на общинска администрация и за част от потребителите

Санкции за неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването ще бъдат налагани в Кюстендил, предупреди на брифинг кметът на общината Кюстендил Петър Паунов.
“Кметовете са част от изпълнителите на мерките, предприети от Националния кризисен щаб. Препоръките към момента не са обективирани в заповедта на здравния министър, което позволява на част от съгражданите ни да работят, въпреки, че не предлагат стоки от първа необходимост. Предупредили сме всеки, че носи своята отговорност. Аз като гражданин не бих посетил обект, който не е хранителен магазин, бензиностанция, аптека или дрогерия. Затваряме всички училищни дворове, детски площадки и паркове”, каза Паунов.
Той посочи, че всеки ден се прибират от чужбина десетки наши съграждани и апелира за спазване на карантинния срок. В момента под карантина в Кюстендил са 68 души. Паунов съобщи, че предстои да бъдат намалени курсовете на междуградския транспорт, но в момента се изчаква предложението на превозвачите.
Кметът на Кюстендил посочи, че всички, които са предплатили тротоарно право за търговия на откритите площи, то ще бъде приспадано през следващите месеци, когато се възстанови нормалния ритъм. Паунов призова наемодателите на търговска площ да освободят от наемни плащания наемателите си за срока на извънредните мерки, тъй като търговските обекти не работят.
“Шивашка компания в момента изработва защитни маски за служителите на общинска администрация и за част от потребителите. Маските са от плат и са за многократна употреба. РЗИ също ни предостави маски от военния резерв”, съобщи още кметът на Кюстендил.

RELATED ARTICLES

Most Popular