Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионСапарева баня иска средства от държавата за ремонти на пътища и улици

Сапарева баня иска средства от държавата за ремонти на пътища и улици

Юлияна КОЛЧАКОВА
Сапарева баня иска средства от държавата за ремонти на пътища и улици, става ясно от докладни записки до Общинския съвет. Общината ще кандидатства с три проекта пред Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране, за което се иска съгласието на Общинския съвет.
Едното проектно предложение е за основен ремонт на път KNL3190 – Дупница – Клисура- Сапарева баня, с дължина 2,70 км. Вторият проект е за отсечката от пътя Дупница – Клисура – Сапарева баня – с. Сапарево, с дължина 2,5 км.
Процедурата, по която ще се кандидатства, е „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и съоръженията и принадлежностите към тях“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.
Третото предложение ще бъде за обновяване на улици и тротоари с проект „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях.“ Ще се кандидатства по процедурата „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР 2014 – 2020 г.
Общинските съветници ще вземат решение по докладната записка на заседанието си в четвъртък (27 октомври).

RELATED ARTICLES

Most Popular