Friday, May 17, 2024
HomeРегионСапарева баняСапаревобанци отбелязаха Деня на хората с увреждания

Сапаревобанци отбелязаха Деня на хората с увреждания

Музикантите Владко Ковачев и Александър Попов веселиха празнуващите

Незабравим празник си спретнаха сапаревобанци по повод Деня на хората с увреждания. По традиция на 3 декември членуващи в общинската организация на Съюза на инвалидите в България (СИБ) в Сапарева баня отбелязаха международния празник в ресторант в центъра на града. „Дойдоха 66 от нашите членове.

Преди да започне тържествената част с едноминутно мълчание почетохме бившия ни кмет Сашо Иванов, който си отиде на 3 декември преди 3 години. Получихме поздравления от наши приятели. Гостуваха ни депутатът Радослава Чеканска, която донесе погачии сладкиши, кметът Калин Гелев, зам. – кметът Славчо Коларски, общинският съветник Любомир Георгиев, директорът на „Социално подпомагане“ Таня Кирилова, от която ни подари красиво цвете, председателят на Регионалната организация на СИБ – Кюстендил, Валя Симеонова – председател на Регионалната организация на СИБ – Кюстендил, както и трима души от управителния съвет на организацията на областно ниво. Те подчертаха, че клубът на нашата организация е най-уютният, най-добре обзаведеният и най-добре отопленият в областта. Отново ни уважи бившият шеф на СИБ  Манол Манолов, който ни поздрави по телефона. Имахме жива музика, с музикантите Владко Ковачев и Александър Попов. Хората останаха изключително доволни от изпълненията им, 4 часа танцуваха и се веселиха. Коментираха, че това е бил най-хубавият им банкет. Благодаря на общината, която осигури обяда и музиката“, каза председателка на организациятаЕлена Динева.

Както писахме, в организацията на хората с увреждания в община Сапарева баня в момента членуват 73 души от града и селата Сапарево, Овчарци и Ресилово.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular