Saturday, May 18, 2024
HomeСпортСветкавица и Рилци извъртяха равенство в Митиново

Светкавица и Рилци извъртяха равенство в Митиново

На добре подготвения терен на стадиона в село Митиново, община Петрич, в мач от 7-ми кръг за първенството на А областна група се срещнаха местният Светкавица и Рилци от с.Рилци, община Благоевград.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора търсеха отбелязване на ранен гол. Това успяха да направят гостите в 9-а минута. Тогава при образцова контраатака на гостите Благовест Христов насочи топката към Вилиян Михайлов и той успя да простреля вратаря на Светкавица за 0:1. Това мобилизира футболистите на домакините, които заиграха на още по-високи обороти и търсеха начин за промяна на резултата. Това им се удаде в 34-та минута, когато  след центриране от фланга Десислав Трайков насочи топката високо в наказателното поле на гостите и включилият се Живко Иванов с глава изпрати топката в мрежата на противниковия страж за 1:1. При този резултат завърши първата част на мача.

Второто полувреме също започна равностойно. В 64-та минута с далечен шут Ангел Гацев от Светкавица уцели напречната греда зад стража на гостите и в добавката нямаше кой от футболистите на домакините да насочи отново кълбото в мрежата. В 75-та минута след атака по десния фланг на Алекс Николов последва прострелно центриране, топката се отби от крак на защитник на гостите след удар на Панталей Цеков и се спря в мрежата на гостите за 2:1. Секунди преди края на мача футболистите от гостуващия тим проведе последната си контраатака, Борислав Бачев насочи кълбото към Емил Равначки и последният го изпрати в мрежата на вратаря на домакините за 2:2.

По категоричен начин от страна на двата тима мнението бе, че резултатът на база показаната игра е напълно реален.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular