Saturday, May 18, 2024
HomeОживлениеСветовният шампион в ледени води Радостин Кръстев гостува на второкласници в Сандански

Световният шампион в ледени води Радостин Кръстев гостува на второкласници в Сандански

Специален гост посрещна Второ ОУ „Христо Смирненски“ в Сандански. При учениците от 2 „г“ клас гостува световният шампион по плуване в ледени води – Радостин Кръстев.

Той им разказа за трудния път, който всеки трябва да измине, за да стане шампион. Посъветва ги да спортуват, защото спортът е здраве, а те задаваха въпроси и слушаха отговорите с интерес. Всеки се снима с именития санданчанин, подариха му рисунки и колаж, с пожеланието винаги да прославя България.

Припомняме, че през месец януари Радостин Кръстев стана шампион на планетата по плуване в ледени води със световен рекорд, триумфирайки на 500 метра свободен стил. Той получи и сертификат на “Гинес”. „Една от детските ми мечти се сбъдна и съм изключително доволен“, сподели Кръстев след церемонията по награждаването. „Заедно с брат ми гледахме клипове в YouTube като деца за разни рекорди и си казахме, че ще бъде готино да имаме и ние такова постижение. Слава на Бога, мечтата ми се осъществи. Тогава не съм си мислел в каква посока ще бъде моят рекорд“, допълни още той.

Кръстеве започнал да плува още като дете, като първо тренирал в ПК „Вихрен” в Сандански. Световният шампион учи със стипендия в САЩ.

RELATED ARTICLES

Most Popular