Wednesday, May 22, 2024
HomeОбществоСветът на Мили: Мисия „Мечта”

Светът на Мили: Мисия „Мечта”

Здравей, читателю!

Днес ще си поговорим за твоите мечти и какво ни коства да ги осъществим. Това е една тежка мисия, която колкото и да е красива, толкова и опасна. Има хора, на които всичко се случва с лекота, а други достигат крайната цел със здрава работа. Затова сега ще поговорим за по-реалистичните ти мечти.

По принцип главната концепция на днешната рубрика е за това как да стигнем до любимата професия. Това е една реална мисия, с която се сблъсква всеки човек. Но за съжаление малко успяват да се справят. Ще се фокусирам върху подготовката и мерките, които са нужни за реализиране на дадена мечта (мисия). По такъв начин ще ти помагам да вървиш с няколко хода напред, а не да се луташ като в „небрано лозе”. Защото точно така бях и самата аз. Лутах се, колебаех се, спирах, започвах, плашех се. Стоп! Няма да позволя да си причиниш тези неприятни чувства и ще ти спестя близо 1-2 години в губене на време.

Може би вече си изпитвал чувство на „неизвестност”. Може и да не си. Може би ти предстои. Но няма страшно! Защото когато почувстваш страх, разколебание, чудене, ти автоматично ще се сетиш за тази статия и за подкрепата, която ще ти дам индиректно, за да се почувстваш с една идея по-сигурен и спокоен.

Пиша тази статия за амбициозните хора. Ако си мързелив и с нищо не ти се занимава, можеш да приключиш с четенето до тук. Но ако има едно нещо в теб, което постоянно те „ръчка” отвътре – тези редове са точно за теб.

И така. Ако осъзнаем някои правила за нашата мечтана професия, нещата се случват по-бързо, отколкото си мислиш. Тъй като на мен не е имало кой да ми сподели тези неща, редно е като човек, който обича да помага, да сподели с теб няколко „пиниза”, които много ми помогнаха по пътя към моята свобода. А именно – свободата да работиш това, което ти харесва. Аз се занимавам  с криптотърговия и блогърство. Това са моите интереси, хобита, от които изкарвам и своята прехрана. Най-хубавото е, че при мен пазарът е неограничен и ги развивам като два източника на доходи. Преди да намеря своята страст, аз съм била сервитьор, хостеса, заместник-управител, моден консултант и банкер. Това са професии, в които може би някои от вас мечтае да бъде най-добрият. Няма значение каква е твоята мечтана професия. Мисията и правилата, които трябва да следваш, за да я осъществиш, са едни и същи за всички професии.

Обществото от психолози, философи, писатели и квантови физици ни съветват да напишем на лист нещата, които искаме най-много, или да поставим снимка и не след дълго нашето желание ще се сбъдне.  Също така не е нужно на 100% да отправяме желанията си към някоя висша сила. Ти така или иначе всеки ден отправяш положителни вибрации към Вселената. Все пак в предходната статия си говорихме за „закона на привличането”. Нужно е само да имаме твърда вяра в съществуването на нашата мисия мечта и тя ще се реализира. А малките действия, които предприемаме, за да осъществим мисията, ни карат да се чувстваме спокойни, сигурни и още по-уверени, че нещата ще се осъществят.

Вземи лист. Помисли какъв искаш да станеш. Какво ти е нужно, за да станеш такъв, какъвто искаш (висше образование, курсове, книги и т.н.). Извади картини, снимки на образа на твоето бъдещо АЗ (успешен мъж/жена с хубава спортна кола, голямо имение, собствена застрахователна компания, адвокат, банкер, собственик на ресторант, най-добрият сервитьор на Земята и т.н.) Сещаш се какво имам предвид, нали? Просто намери своята професия и бъде най-добрият в нея!!! Най-добрият! Ако си момиче/момче и ти харесва да бъдеш модел /хостес/а/ сервитьор/ка, не си слагай граница, че няма пари в тези професии. Нито пък години! Няма значение на колко години си. Напротив! Зная за хора в тези професии, които правят по хиляди! Наистина по хиляди! Особено в днешния свят, пълен с възможности. Същото важи и за другите – адвокати, доктори, медицински сестри, психолози, учители, бизнес консултанти, журналисти, предприемачи и т.н. За всеки има място под слънцето! Знаеш ли на кой не му се получават нещата? Давам ти пример: Човек в своя ум е певец, но в реалния живот – банкер. И той не е успешен, защото неговото истинско АЗ се представя като певец, а не като банкер. И за съжаление такъв тип хора изпадат в много тежки състояния. Лично аз бях така. В душата съм артистична, но ми беше наложено да бъда корпоративен човек. Защото не знаех какво исках. Не знаех откъде да започна. Слушах останалите, но не и себе си. Това ми причини много разбити вечери, много нерви на вятъра, много негативни емоции. Много загубени години. Отне ми близо 5 години, докато достигна до извода, че когато имаш ясна цел, знаеш с какво искаш да се занимаваш, представяш си го, усещаш го, изпитваш адреналин от приятни емоции, докато изживяваш победата в твоето подсъзнание. Има още един ключов компонент, за който трябва да те предупредя – ТЪРПЕНИЕТО! Трябва да се научиш на търпимост. Няма друг начин! Нито ти, нито аз сме магьосници. Де да бяхме! Но не сме. Не всеки притежава могъщата сила да търпи. Бъди от героите, които ще изтърпят няколко загуби, безсънни нощи, екстремни ситуации. Защото минеш ли един път през това, няма сила на света, която да ти попречи да правиш всичко, което си пожелаеш. Защото ще имаш изобилие от пари, успехи, сигурност. Тези 3 дара ще отворят още  десетки врати за възможности. Защо ли? Защото досега ти си знаел какво правиш, работил си здраво, свързал си се с правилните хора, които са ти допринесли за успеха. Губил си и пак си се изправял срещу препятствията на живота и сега е време да вкусиш от благата на живота! Ти си успял да запазиш психиката и здравето си по пътя към успехите. Но повярвай, по-добре 5-10 години безсънни нощи и непрестанна работа по твоите цели, отколкото 40 години да „бачкаш като роб” омразна професия.

Бъди това, което си. Не се променяй, защото някой друг ти е казал. Не слушай семейството, не слушай гаджетата. Слушай сърцето си! С Ъ Р Ц Е Т О! Тук е моментът да те поздравя с една песен, която след като прочетеш статията, ще те помоля да си пуснеш. Тя ще те вдъхнови и ще те накара да се замислиш кой си и каква е твоята мисия на тази земя. Песента е на световноизвестната група roxette (“Роксет”) – listen to your heart (“Вслушай се в сърцето си”). Всеки път, когато я пусна, тя ми действа на емоционално ниво, като терапия и успокоение. Мелодията, текстът, гласът… Направо настръхвам! Тя е моята мотивираща песен. Моето любимо парче, с което ти казвам ИЗПРАВИ СЕ и се БОРИ! По пътя на борбата прави красиви и добри дела. Не наранявай никого и помагай на останалите, за да ти помагат и на теб. Така твоята мисия е на 80% завършена. За останалите 20%, както вече казах, е нужно търпение.

Завършвам статията до тук. Твоята мисия мечта може да се осъществи до 72 часа, стига ако още сега напишеш план за действие, пусни си песента, която ти препоръчах, и започни веднага да действаш за реализирането на твоята цел. Благодаря ти отново, че отдели време за моята рубрика. Ти си жесток (в хубавия смисъл на думата)!

Бъди добър, благодарен и продуктивен.

Прегръдки!

Ваша Мили
Instagram: millygatseva
Facebook: Milly Gatseva

RELATED ARTICLES

Most Popular