Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупница“Марек” отива на финала за Купата на АФЛ

“Марек” отива на финала за Купата на АФЛ

Ташко СУЛЬОТОВ

В полуфинален мач от турнира за Купата на АФЛ отборът на “Марек” победи четвъртодивизионния “Железница” с 3:0 като гост. Така дупничани продължават в по-нататъшната финална фаза на този турнир. За определяне на финалиста на зоната ще се срещнат с отбора на “Балкан” /Ботевград/, който победи с 3:0 “Оборище” /Панагюрище/. Трите попадения за отбора на “Марек” бяха дело Майкъл Георгиев и Иван Калайджийски през първата част на срещата и на Христо Каймакански през втората.

В събота предстои дерби мач на “Марек” за първенството на ЮЗ трета лига с отбора на “Вихрен” в Сандански като гости.

„Разполагаме с 15 футболисти в момента. Симеон Димитров, Иван Георгиев и Стивън Ангелов са болни, Джордж Николов и Петьо Иванов са контузени. Не срещнахме трудности срещу отбора на “Железница” и съвсем заслужено се класирахме за финала на зоната. Целта ни е да се класираме колкото може по-напред в надпреварата на Купата на АФЛ”, сподели Цветан Видински – президент на ФК “Марек”.

„Вниманието ни изцяло е насочено към дерби мача в Сандански, където в събота ще излезем срещу отбора на “Вихрен”, който според мен е основен кандидат за завоюване на първото място и влизане във втора лига от следващото първенство”, допълни Цветан Видински.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular