Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаСвлачище затрупа гаражи в Дупница

Свлачище затрупа гаражи в Дупница

Свлачище затрупа гаражи на улица “Кулата” в Дупница. При инцидента няма пострадали хора. Гаражите са собственост на живущи в 48 блок.

Предполага се, че свлачището се е активирало вследствие на валежите от дъжд през последните няколко дни.

Огромната маса от кал и камъни буквално се е свлякла на уличното платно. Част от гаражните помещения са затрупани под напора на свлачището. Изкъртени са врати, сринати са стени.

Десетки жители на улица “Кулата”, която се намира в района на черквата “Покров на Света Богородица” са   свидетели на опустошителната гледка.

Снимки: Марио Георгиев/Фейсбук/

На мястото на инцидента спешно са изпратени екипи на полиция и пожарна, които са обезопасили района, съобщи за Вяра говорителят на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

На улица “Кулата” пристигна и зам.-кметът на община Дупница Крум Милев. Ситуацията е овладяна за момента. При срутването няма пострадали хора и автомобили. Слава Богу, гаражните помощения са били празни, коментира за Вяра Крум Милев.

Зам.-кметът посочи, че като първа мярка е обезопасен опасният участък. Преустановено е движението на моторни превозни средства в близост до свлачището. Екип на ЧЕЗ-Дупница е спрял електрозахранването в района.

В понеделник предстои да свикаме междуведомствена комисия с участието и на Областна управа, за да се предприемат мерки на следващ етап, кaза още Милев.

RELATED ARTICLES

Most Popular