Saturday, May 18, 2024
HomeСпортСеверномакедонски отбор е големият победител в четвъртото издание на „Симитли къп 2021“

Северномакедонски отбор е големият победител в четвъртото издание на „Симитли къп 2021“

След двудневни футболни срещи, в които участие взеха десет отбора, от които осем от България и два от Северна Македония, вече са ясни победителите в четвъртото издание на детския коледен футболен турнир „Симитли къп 2021“.
С купа и златни медали тази година се окичи отборът на „Акад. Постолов – Пандев“, който на финала надви с 3:2 ФК „Копривлен“, които останаха на второ място.
На трето място се класираха „Рудар Джиниър“ от Северна Македония, които победиха с 1:0 ФК „Кюстендил“.
За пето и шесто място един срещу друг се изправиха „Хлапетата“ и „Орлетата“, които завършиха срещата помежду си при резултат 2:1.
На седмо място завърши отбор „Беласица“, които победиха „Септември“ (Симитли) с 4:0.
След изпълнение на дузпи „Марек“ си тръгна от Симитли, класирайки се на девето място и побеждавайки „Вихрен“, които останаха десети.
За всички участници в турнира бяха осигурени награди, които връчиха председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и изпълнителният директор на ФК „Септември“ (Симитли) Пламен Скендерски.
Победителите, класирали се на първите три места, получиха купи и медали, както и футболни топки. За останалите имаше специално изработени плакати, плакети и футболни топки.
Бяха раздадени и индивидуални награди на най-добре представили се деца. За най-добър защитник бе избран Матеи Йовицански, най-добър вратар е Димитър Белчев, за най-добър нападател бе избран Берк Седул, Давид Яневски бе определен за голмайстор на турнира, а Наум Ангеловски си тръгна от Симитли с титлата „Най-полезен играч“.
За победителите в индивидуалните категории бяха изработени специални статуетки, получиха и предметни награди.
Домакините от „Септември“ (Симитли) пък получиха специална купа за феърплей.
За поредна година „Симитли къп“ се превърна в истински празник за децата. Тази година участие в спортната надпревара взеха футболисти, родени през 2012 година.
Организатори на спортното събитие, което се провежда под патронажа на кмета Апостол Апостолов, бяха община Симитли и ФК „Септември“ (Симитли) в лицето на изпълнителния директор на отбора Пламен Скендерски.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular