Friday, May 17, 2024
HomeРегионСелекция за "Пирин фолк"

Селекция за “Пирин фолк”

На 2 юли в студийния комплекс на музикална телевизия  се проведоха селекциите за допускане до участие в конкурсите на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 – за нова авторска песен на македонска основа и за изпълнителско изкуство, както и в конкурса за изпълнителско изкуство за деца от 8 до 15 години – „Детски Пирин Фолк“. Решени да покажат най-доброто от себе си, кандидатите бяха по-мотивирани от всякога. А поводът – 30-то юбилейно издание на фестивала.
Задачата да избере най-добрите авторски песни и изпълнения бе поверена на селекционното жури в състав: Юлия Цанкова – председател, Райко Кирилов, Гуна Иванова, Дали Иванова, Павлина Караджова и Ненчо Касъмов.
Сред десетките изпълнители от цялата страна, тази година имаше засилено представяне на дуети, както и на няколко двойки близнаци. Кандидатите се надпреварваха да впечатлят не само с вокалните си умения, но и със специално подбрани визии. Някои бяха заложили на автентични носии, а други – на ръчно бродирани и подготвени специално за случая. Добрата подготовка и специалното отношение към конкурсите, което демонстрираха, определено развълнуваха журито, съобщиха от общината в Сандански.
 По отношение на селекцията на авторски песни членовете на журито се обединиха около мнението, че е имало много добри и разнообразни песни, но призоваха кандидатите да обръщат повече внимание и на текстовете си.
RELATED ARTICLES

Most Popular