Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаСЕУ „Св. Паисий Хилендарски“  получи награда за пътна безопасност

СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“  получи награда за пътна безопасност

СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница е сред награденитеза участие в инициатива на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, организирана с подкрепата на БТА. „Първите годишни награди за пътна безопасност бяха връчени на специална церемония в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в София. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, организирана с подкрепата на БТА.

В Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, бяха отличени областни комисии, работещи по темата, областни дирекции на МВР, общини, регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, училища и детски градини. Целта е да се отличат регионални и местни дейности, реализирани в подкрепа на подобряването на безопасността и намаляването на жертвите и ранените по пътищата. Сред наградените беше СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, победител в категория „Образователна среда в подкрепа на БДП““, съобщават от учебното заведение.

На церемонията са присъствали министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев,  заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин и  заместник-министър на образованието и науката Мариета Георгиева. Мариета Георгиева е изразила мнението си, че трябва да научим младите хора да уважават закона и правилата, да уважават себе си и да бъдат толерантни един към друг, да бъдат грижовни и отговорни.

Наградата е чест и отговорност, а знанията за безопасността по пътищата са най-ценните уроци, защото на пътя животът е с предимство, отбелязват от училището.

RELATED ARTICLES

Most Popular