Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилТерзийски:Подкрепяме искането за 10% увеличение заплатите на служителите на МВР

Терзийски:Подкрепяме искането за 10% увеличение заплатите на служителите на МВР

С колегите от ПГ на ГЕРБ-СДС – членове на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, проведохме среща в Народното събрание с представители на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи и Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”.

Изслушахме техните аргументи, мотивиращи искането им за 10% увеличение на възнаграждението на служителите, което да бъде заложено в новия бюджет, който Парламентът предстои да разгледа, заяви депутатът от ПП ГЕРБ-СДС Христо Терзийски.

Считаме, че това е необходимо и обосновано предложение, което групата на ГЕРБ-СДС ще отстоява при предстоящото обсъждане,посочи депутатът от Кюстендил.

“Като дългогодишни служители на системата, добре познаваме работата на колегите, която особено в последните години, съпътствани от редица кризи, включително и мигрантската, стана много по-натоварена и рискова. Някои от колегите, за съжаление, пожертваха и живота си, в изпълнение на професионалния си дълг.

Убеден съм, че като общество е необходимо да бъдем съпричастни с усилията им да гарантират една по-сигурна среда за живот на всички нас и да им осигурим условия за работа, които да им позволяват да продължат да бъдат мотивирани и ефективни”,  категоричен е Терзийски.

RELATED ARTICLES

Most Popular