Saturday, May 18, 2024
HomeСкорости100 евро глоба ако се "разхождате" безцелно с колата си

100 евро глоба ако се “разхождате” безцелно с колата си

Наредбите не засягат само водачите на автомобили, но и мотоциклетистите

 

Да отидете на безцелна разходка с колата си звучи много примамливо, но може да ви излезе скъпо – поне ако се намирате в Германия и нямате предвид точна дестинация. Мотоциклетистите също трябва да бъдат внимателни. Шофирането е страст за мнозина, но тази страст вече струва пари. Защото ако пътувате без конкретна дестинация, рискувате глоба.

Ненужният шум трябва да се избягва

При налагането на санкции за безцелно шофиране фокусът е по-малко върху типа превозно средство, а повече върху шума и замърсяването на въздуха, които то причинява. Федералното министерство на цифровите въпроси и транспорта на Германия посочва, че причиняването на ненужен шум и замърсяване на околната среда, което може да се избегне, както и безцелното шофиране в населени места ще бъде наказвано с глоба до 100 евро.

Нуждаете се от цел

Ако ви хванат при проверка на превозно средство, трябва да имате готов отговор, когато ви попитат за дестинацията на пътуването. Само по този начин ще избегнете глоба за ненужно натоварване на околните от шум и емисии. Параграф 30 от закона също допринася за това: Съгласно него е забранено да се оставят двигателите на превозните средства да работят без необходимост и да се затварят вратите на превозните средства прекалено шумно. Последното дори може да доведе до по-висока глоба от тазди за превишена скорост.

Засегнати са и мотоциклетистите

Между другото наредбите не засягат само водачите на автомобили, но и мотоциклетистите. Строго погледнато, неделно шофиране през даден район се превръща в престъпление – освен ако водачът не отива до конкретна дестинация. Спорно и трудно доказуемо престъпление, но е факт, а и глобите не са малки./ fakti.bg/

RELATED ARTICLES

Most Popular