Friday, May 17, 2024
HomeСпортСилно представяне на децата от ФК Кюстендил в турнира “Стара Загора Къп”

Силно представяне на децата от ФК Кюстендил в турнира “Стара Загора Къп”

Близо 60 деца от детско-юношеската школа на ФК Кюстендил взеха участие във футболния турнир „Стара Загора къп“. Срещите от надпреварата се играха на спортната база на ФК Верея в Стара Загора, пише Дарик.

Отборът деца, родени 2009/10 година на ФК Кюстендил, с треньор Николай Наков и помощник Виктор Анастасов спечелиха бронзовите медали на турнира.

Децата, родени 2011 година, с треньор Светли Горчев също се окичиха с бронзови медали на „Стара Загора къп“.

В надпреварата Футбол 9 възпитаниците на Николай Наков, родени 2012 година играха финал срещу Локомотив(Стара Загора) и само малшансът да си отбележат автогол ги размина с титлата за първото място.

При най-малките деца, родени 2014/15 година, с треньори Александър Александров и Кирил Мицов, ФК Кюстендил взе участие на Футбол 7 и на Футбол 5. В малкия финал на Ф7 кюстендилският тим загуби с 2:1 и се разминаха за малко с голям подвиг, да спечелят третото място срещу деца,които са с една година по-големи от тях. На Ф5 ситуацията бе сходна и децата на ФК Кюстендил заеха 4-то място.

„Важно да се отбележи е факта,че всичките ни отбори бяха или с една година по-малки от съперниците си или бяха предимно съставени от деца, които взимат по-рядко участие в срещите от първенствата на БФС“, коментира треньорът Кирил Мицов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular