Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионДупницаСкача цената и за поддръжка на асансьорите в Дупница

Скача цената и за поддръжка на асансьорите в Дупница

Съоръженията са в плачевно състояние

И поддръжката на асансьорите поскъпна в Дупница. От 1 януари цените са увеличени с 5-10 лева. Причините са поскъпването на горивата, очакваното увеличение на минималната работна заплата и инфлацията. В момента асансьорът в средно висок блок в града (от 5-6 етажа) струва на собствениците между 55 и 60 лева.
„Цените се увеличиха с 5-10 лева и хората са уведомени. От началото на годината всички наши абонати са с анекси към договорите. Промените в цените са заради поскъпването на горивата – хората, които извършват сервиза, се движат с автомобили, очакваното увеличение на минималната работна заплата и инфлацията. Въпреки всичко поддръжката на асансьорите в Дупница е много по-евтина в сравнение с Кюстендил, Благоевград и София. При нас цената е с 5-10 лева по-ниска в сравнение с Кюстендил и Благоевград”, обясни Леонид Хаздай –собственик на фирма за монтаж и сервиз на асансьори и подемни съоръжения в Дупница. Дружеството поддържа около 200 от асансьорите в града. Сервизът на останалите около 40 асансьора се осъществява от друга фирма, която работи на същите цени.
Техниците алармират, че асансьорите в Дупница са в тежко състояние.
„Таксите са най-малкият проблем. Асансьорите в Дупница са в тежко състояние. Това е техника на 40-60 години, на края на своя ресурс и собствениците трябва да мислят за реновиране. Никой не кара кола на 50 години, но масово се ползват стари асансьори. Асансьорът не е лукс, а необходимост, особено за възрастните хора и ползвателите трябва да мислят за обновяване. Ние отговаряме за безопасността и я гарантираме. И при най-малкия проблем предупреждаваме и асансьорът се спира. Хората негодуват заради честите аварии, но избягването им е невъзможно”, коментира Леонид Хаздай.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular