Friday, May 17, 2024
HomeАктуално от днесСлед пороите: Преливащи реки и свлачища в община Сандански

След пороите: Преливащи реки и свлачища в община Сандански

Метеорологичните условия създадоха предпоставка за повишение речните нива и образуването на свлачища на земни маси в община Сандански. За това информират от кабинета на кмета Атанас Стоянов.
В момента свлачища на земни маси върху общинските пътища има в районите на селата Дебрене, Горна Сушица, Кърланово, Сугарево, Ласкарево и Лебница. Падналите дървета и земните маси в с. Дебрене и с. Горна Сушица са отстранени и пътят за автомобили вече е проходим. Аварийни екипи работят по отстраняването на паднали дървета и земни маси и в останалите населени места.
Значително са се повишили речните нива на реките Санданска Бистрица, Склавска, в района на с. Ласкарево, Сугаревска, Лебнишка и Струма.
Вчера и днес, аварийни екипи на община Сандански, със специализирана техника, извършват укрепителни и отводнителни дейности в засегнатите райони, които ще продължат до намаляване на дъждовете и понижението нивата на реките.
Призоваваме всички шофьори, жители и гости на община Сандански, да бъдат внимателни, тъй като метерологичните прогнози са за интензивни дъждове и през днешния ден.
RELATED ARTICLES

Most Popular