Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилСлед 2:0 у дома ФК "Кюстендил" продължава да мечтае за Втора лига

След 2:0 у дома ФК “Кюстендил” продължава да мечтае за Втора лига

Пореден силен мач с гол и асистенция за Виктор Анастасов, Зайденов бележи в стил “Паненка”

ФК “Кюстендил” не допусна грешка и продължава да мечтае за Втора лига, два кръга преди края на първенството в Югозападна Трета лига. На стадион “Осогово” четвъртите в класирането се наложиха с 2:0 над ФК “Чавдар” (Етрополе). Феновете видяха по едно попадение и през двете полувремена, дело на неудържимия в последните двубои Виктор Анастасов, който се отчете и с асистенция и Джейхан Зайденов.

След няколко пропуска през първите 45 минути и когато всички очакваха почивката, Анастасов след асистенция на Александър Александров – Аци напредна по дясното крило мощно, изпреварвайки част от отбраната на гостите и със силен и много точен диагонален удар по тревата откри за 1:0.

И след почивката играчите на Николай Николов- Чезето бяха по- добрите на терена и създаваха по опасните положения, като при едно от тях удар на Кирил Вълов бе избит със сетни сили от стража на Етрополе- Христо Матев. В 85- та минута главния съдия отсъди дузпа за нарушение на Зайденов в наказателното поле, който получи пас от Анастасов. Зад топката застана самият потърпевш и в стил “Паненка” оформи крайното 2:0.

ФК “Кюстендил” продължава да е на 4-та позиция с актив от 73 точки и е само на точка от лидера “Беласица”. В предпоследния кръг на тима предстои важно гостуване в събота, 22 май от 18 часа на “Пирин” ГД.

Другият кюстендилски отбор ФК “Велбъжд”, отново загуби катастрофално с 0:5 като гост на “Ботев” (Ихтиман).

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular