Sunday, May 19, 2024
HomeРегионГоце ДелчевСливнишки герой победи с 4:1 Пирин (Гоце Делчев) у дома

Сливнишки герой победи с 4:1 Пирин (Гоце Делчев) у дома

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Сливнишки герой“ в град Сливница местният тим постигна убедителна победа с 4:1 гостуващият отбор на Пирин (Гоце Делчев).
Двубоят бе от 12-ти кръг за първенството на ЮЗ Трета лига – „Група А“ и бе ръководен от дамска съдийска бригада в състав: Кристина Георгиева (гл. съдия); Джулиана Бутракова (асистент 1); Михаела Палабойкова (асистент 2).
При отлично време и отлично подготвен терен, двата отбора изнесоха едно добро футболно представление, в което личеше вдъхновената игра на домакините, който след нелепо загубени точки в предишните два кръга поради липса основно на късмет, успяха да стигнат до категорична победа, въпреки някои слабости в играта основно през първото полувреме.

Снимки – Бисер Тодоров

Още от първата минута домакините упражниха натиск, но едва в 25-та минута успяха да стигнат до попадение. Тогава Атанас Няголов засече от въздуха с красива странична ножица едно центриране отдясно на Антонио Михов и изпрати топката в мрежата на стража на гостите Любомир Георгиев за 1:0.
Само две минути по-късно обаче, защитата на Сливнишки герой допусна след изпълнение на тъч Асен Либяховски да овладее между четирима и с премерен шут от границата на наказателното поле изпрати топката в далечния край на вратата на Димитър Симеонов за 1:1.
В края на полувремето обаче Героя успя отново да поведе в резултата, след като Йордан Попов изпрати топката в мрежата след центриране на Йордан Тодоров за 2:1.
През второто полувреме домакините бяха безкомпромисни, като владееха изцяло играта. В 57-ма минута дойде едно от малкото спорни положения в мача. При една контра на Героя, Атанас Няголов получи отличен извеждащ пас на границата на наказателното поле, откъсна се, но бе задържан и избутан на тревата от защитника на гостите Живко Грозданов, което обаче реферката Кристина Георгиева не отчете като нарушение, въпреки, че бе само на метри от ситуацията.
Все пак домакините отново отбелязаха, след една светкавична атака по лявото крило на Антонио Михов и страховит удар от 20 метра, който вратарят на Пирин не успя да отрази успешно, правейки резултата 3:1.
Крайното 4:1 направи Ничо Ничев, възползвайки се от асистенция на добре играещия и в този мач Йордан Тодоров, като овладя топката на границата на наказателното поле и я изпрати в мрежата за 4:1.
В следващия кръг отборът на Сливнишки герой гостува на Балкан в Ботевград, а Пирин (Гоце Делчев) приема ЦСКА 1948 III.

RELATED ARTICLES

Most Popular