Friday, May 17, 2024
HomeАктуално от днесСлужители на затвора в Бобов дол излязоха на протест

Служители на затвора в Бобов дол излязоха на протест

Около 30 служители на затвора в Бобов дол излязоха днес на протест пред сградата на затвора в и поставиха началото на протеста на града на служителите на затвора в страната. Протестът започна рано сутринта и продължи няколко минути, предаде БНР. 
Протестът е под надслов “Продължаваме протеста” и не се възстановява по какъвто и да е начин на работа на структурите и звената, които са участници в него.

Протестиращите настояват за по-високо заплащане на труда и увеличение на щата. В затвора в Бобов дол присъди в момента излежават около 350 лишени от свобода. За да може да ползвате отпуснете си и да работите нормално, надзирателите твърдят, че щатът трябва да се увеличи поне с 15 души само в Бобов дол. “В момента нощният труд се заплаща по един лев на час”, оплакаха се още протестиращи.

Ако днес не се постигне договореност между синдикатите на работниците в затворите с министерството на правосъдието, на 12 юни в столицата ще има национален протест, казаха още служителите на затвора в Бобов дол.

RELATED ARTICLES

Most Popular