Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаСпортен празник радва учениците от СЕУ „Паисий Хилендарски”

Спортен празник радва учениците от СЕУ „Паисий Хилендарски”

Дейвид Хъдълстоун, Александър Джорджев и Венци Зарев разпалваха спортния дух

В истински спортен празник се превърна 19 май за СЕУ „Паисий Хилендарски”. Училището се огласи с музика, танци и спортни прояви, разказват във фейсбук страницата на школото.

„Спортният гимнастик Дейвид Хъдълстоун, част от младежкия национален отбор и участник на европейското първенство по спортна гимнастика през 2014 година в София, пети на кон с гривни и успоредка, и дванадесети в индивидуалния многобой при юношите, направи демонстрация пред учениците. На откритата фитнес площадка той показа множество упражнения и разказа за тренировките си преди старта на Световната купа във Варна и Европейското първенство.

В малкия физкултурен салон Александър Джорджев – българският национал, оглавил световната ранглиста при юношите в олимпийското таекуондо, номер 1 в категория до 68 килограма, разказа за усиления труд и победите си, за вълнението да се изкачиш на почетната стълбичка и да чуеш националния химн. Александър показа част от най-скъпите си медали и купи, направи демонстрация на учениците и ги покани да бъдат част от неговата тренировка.

Волейболистът и треньор Венци Зарев участва във волейболен мач с ученици от гимназиален етап. Показа им завидни умения и техника в спортната игра, която има колективен характер и изгражда екипност, отговорност и дисциплина.

Групите от занимания по интереси имаха публични изяви. Клуб „Хип-хоп, тик-ток“ и „Малки мажоретки“ с ръководител Александър Димитров танцуваха и огласиха училищния двор с музика и много настроение. Участниците от „Арт ателие“ с ръководител Явор Виделов рисуваха на открито и внесоха много цвят и красота в празничния ден. Рисунки с цветни тебешири направиха най-малките ученици и на асфалта грейнаха слънца, полетяха балони, разцъфтяха цветя.

Участници в дейностите бяха ученици от I до XI клас, а на гости им бяха родители, баби и дядовци, учители и приятели”, пишат от СЕУ „Паисий Хилендарски”.

RELATED ARTICLES

Most Popular