Friday, May 17, 2024
HomeРегионКюстендилСтадо коне стресна шофьорите на пътя Кюстендил-София

Стадо коне стресна шофьорите на пътя Кюстендил-София

Животните излязоха на платното въпреки електронния пастир

За безстопанствени коне, излезли на главния път Кюстендил-София, сигнализираха шофьори, попаднали на стадото в неделния ден. Михаил Михалков предупреди останалите водачи  да внимават в този район. В социалната мрежа той показа и няколко снимки на животните по пътя и заяви: „Това се случва за пореден път“. От снимките е видно, че без никакво притеснение от колите конете са превзели цялото платно и са спрели движението.

Ще припомним, че този проблем се трупа от години. Постоянно има сигнали за пуснати животни от отсечката от КАТ до хотела преди село Ябълково. След дълго чакане през септември 2020 г. бе поставена еластична ограда, която да предотвратява излизането на безстопанствени животни на пътя. Монтираният електронен пастир е на общински терен в района около КАТ.

Пусната бе електрическа мрежа, която е безопасна за хората, като целта е да спира преминаването на животни. ОПУ е поставила еластична мрежа в свой участък, от пътния възел до бензиностанция „Лукойл” и в двете страни, където случаите бяха зачестили. Дори през февруари миналата година 21-годишен водач на „Ауди” блъсна кон именно там.

Оказва се обаче, че конете вече са намерили необезопасено място с електронен пастир, откъдето безпроблемно да излизат на пътното платно, което води до много опасни ситуации за водачите.

Краси ЦЕНКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular