Friday, May 17, 2024
HomeСпортСтивън Кирилов: Напуснах „Беласица” с болка, след като не влезе във Втора...

Стивън Кирилов: Напуснах „Беласица” с болка, след като не влезе във Втора лига

Стивън Кирилов, който облече екипа на „Беласица” през зимата, вече не е част от петричкия тим. С отличните си качества – бързина, издръжливост и чувство за колективизъм, той стана любимец на „Комити” и спортната общественост като цяло. Ненапразно бе определен като топ нападателя на петричкия тим.
След като Стивън Кирилов подписа договор за 3 години с ЦСКА-1948, той даде интервю за “Вяра”:

– Какво ще кажеш за престоя си в „Беласица”?

– Още в първите занимания по време на зимната подготовка усетих, че съм попаднал в добър клуб. Ръководители, треньори и колеги се отнесоха с необходимото уважение към мен. Всичко това ме накара да се мобилизирам допълнително и да дам всичко от себе си са просперитета на „Беласица”. Петрич е известен футболен център. Ясни са постиженията на Бела. Знаех какви са амбициите на клуба. „Беласица” беше есенен първенец в ЮЗ трета лига и за да остане на върха, бе необходимо да печелим максимума от точки във всеки един мач, независимо къде и срещу кого играем. За моя изненада, също и за колегите, загубата на точки срещу „Пирин” (Гоце Делчев), „Гранит” (Владая), „Рилски спортист” (Самоков), „Ботев” (Ихтиман) като гости и срещу „Балкан” (Ботевград) като домакини се оказаха пагубни за спечелване на първото място в крайното класиране. В същия момент останалите три отбора правеха всичко възможно, създавайки добра организация, за атакуване на първото място и единият от тях – този на ФК „Марек” – гр. Дупница – успя накрая да спечели промоцията за влизане във Втора лига.

– С какви чувства напусна Петрич?
– Нямам думи за обстановката в града, невероятната публика и с голяма доза тъга си тръгнах, след като отборът не можа да се озове във Втора лига от следващото първенство.
– Какво пожелаваш на любителите на футбола в община Петрич?
– Бърза адаптация в обстановката, добра селекция и лятна подготовка и нека с т.н. петрички дух колегите да печелят срещите си и, дай Боже, от следващото първенство вече да са във Втора лига. Отборът на „Беласица” ще остане винаги на сърцето ми, защото престоят ми тук бе трамплин за моята кариера. На по-късен етап и в други интервюта ще кажа кой човек ме посочи, за да бъда трансфериран в отбора на „Беласица”. Изказвам своята благодарност и на Георги Петров, който е моят мениджър. Надявам се в новия клуб ЦСКА-1948 още от 11 юни, когато стартира лятната подготовка, късметът да ме следва, да изиграя успешни мачове и един ден, дай Боже, да облека и националната фланелка – нещо, за което мечтае всеки един футболист.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular