Saturday, May 18, 2024
HomeСпортСтрума(Марикостиново) вкара пет на Спортист-Струма

Струма(Марикостиново) вкара пет на Спортист-Струма

Пореден силен мач изиграха футболистите на Струма (Марикостиново), побеждавайки с 5:0 като гости Спортист-Струмаот с.Струма, община Сандански. Това беше двубой от 16 кръг за първенството на БОГ Струма 1 и бе ръководен на ниво от главния арбитър Христо Божков. Срещата започна с натиск на гостите от Марикостиново още от първата минута и завърши до последната по този начин.

Защитата на гостуващия тим бе изнесена високо в централната част на терена  и играта се водеше в половината на домакините. Естествено, първи откриха резултата футболистите от Марикостиново в 16-та минута, когато след центриране от ъглов удар отдясно школуваният футболист Георги Младенов, преминал включително и през ДЮШ на Чавдар (Етрополе), тогава собственост на Христо Стоичков, с глава майсторски обстреля вратаря на домакините, кълбото бе избито и в добавката Методи Мурлев не сгреши за 0:1.

Шест минути по-късно Веселин Найденов бе изведен от центъра пред наказателното поле на домакините, промуши се майсторски в стил Роналдо и простреля стража на Спортист за 0:2. В 33-та минута Георги Младенов след скоростна атака по левия фланг видя свободния Димитър Беков по десния фланг, насочи му кълбото и резултатът стана класически – 0:3. Две минути преди края на първата част на срещата, след центриране от ъглов удар в наказателното поле на домакините, банковият инспектор Боби Иванов скочи над всички, насочи кълбото фронтално, вратарят на Спортист изби и в добавката Методи Мурлев не сгреши за 0:4.

Втората част на мача протече също под диктовката на футболистите на Струма (Марикостиново). Зрителите на стадиона ахнаха, виждайки двойно подаване в стил Меси между Георги Младенов и Методи Мурлев и последният накара вратаря на домакините да вади топката за пети път от мрежата. До края на мача пропуски направиха Георги Младенов и Венци Митрев. През целия мач футболистите на Спортист (Струма) имаха само едно голово положение, отправяйки опасен удар от фаул, но спасен с вещина от 44-годишния вратар на гостите Васил Диров.

Съвсем заслужено трите точки в този двубой спечелиха футболистите на Струма (Марикостиново), които през пролетния дял от първенството допуснаха само едно равенство срещу Ураган (Михнево) и във всички останали срещи победиха. В тази среща на висота играха централните защитници Боби Иванов и Кирил Митрев, подпомагани от Мариян Бъчваров и Методи Коричков, в средата на терена Венци Митрев и Методи Мурлев, пред тях Георги Младенов и Димитър Беков, и централните нападатели Веселин Найденов и Илия Янков. Вратарят Васил Диров при една единствена ситуация на домакините показа вещина при отправения от тях удар.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular