Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долСъдът остави в ареста 31-годишния Кирил, обвинен за грабеж от бензиностанция в...

Съдът остави в ареста 31-годишния Кирил, обвинен за грабеж от бензиностанция в Бобов дол

Районният съд в Дупница определи мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на Кирил Г. от Бобов дол (на 31 години). Той е привлечен като обвиняем за кражба на 4400 лв. от продавачка на бензиностанция, намираща се на входа на Бобов дол, след като я заплашил с пистолет. Това съобщиха от съда.
Около 05,00 ч. на 22 август продавачката на бензиностанцията подготвила оборота от 4400 лв. за предаване на инкасо автомобил. Пред вратата на бензиностанцията, която била заключена, застанал неизвестен с качулка на главата, маска на лицето и ръкавици на ръцете. В едната си ръка държал чук, а в другата – пистолет. С помощта на чука счупил входната врата, като получил наранявания по ръката си. Влизайки в бензиностанцията, насочил пистолета към продавачката и й казал „Давай парите”. Уплашената жена му дала парите от касата. След последвалите оперативно-издирвателни работи е задържан Кирил Г.
Съдът е счел, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение, че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание “лишаване от свобода” за срок от 3 до 10 години. Определението на съда се изпълнява незабавно. То може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил, допълниха от съда.

RELATED ARTICLES

Most Popular