Wednesday, May 22, 2024
HomeАктуално от днесСъдът пуска от ареста прокурорския син от Перник

Съдът пуска от ареста прокурорския син от Перник

Подсъдимият за закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства, минава на сателитно проследяване

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов, подсъдим за закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства, излиза от ареста. Районният съд в София го пусна под домашен арест. Той остава обаче в ареста, докато прокуратурата реши дали да протестира. Ако това се случи, окончателно решение трябва да вземе градският съд.

Защитата на Михайлов поиска мярката за неотклонение на подсъдимия да бъде намалена от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Мотивът e, че в продължение на една година без два дни е в ареста. Според съда има опасност Михайлов да извърши престъпление, но тази опасност може да се неутрализира и с домашен арест. Мярката може да бъде контролирана чрез средства за електронно наблюдение.

Преди да бъде вкаран в ареста преди година, Михайлов бе именно под домашен арест, с гривна. Заради това, че прокуратурата намери нарушения, съдът го върна в ареста.
Тогава граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на Васил Михайлов. Той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Към днешна дата Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокуратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Междувременно Михайлов беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.

Новото решение на съда е младежът да бъде с гривна, но със сателитно проследяване. Във вторник по процеса бяха разпитани свидетели, които разказаха случилото се в Перник преди време. Следващото заседание по делото е на 19 септември.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

Comments are closed.

Most Popular