Sunday, May 19, 2024
HomeСкоростиРазсекретиха данните на електромобила Atom A

Разсекретиха данните на електромобила Atom A

Руската компания Atom сподели повече информация около проекта си за разработване на електромобил по време на специално събитие в Москва. Първият модел на бранда ще бъде Atom A – електрически модел с пробег от 500 километра и ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на седем секунди.

Колата ще бъде построена върху универсална платформа, която може да служи за всякакви автомобили със задно задвижване или 4х4. Дължината на Atom A е 3995 милиметра, ширината е 1780 милиметра, а височината е 1615 милиметра. Вратите се отварят срещуположно, а между тях няма колонка, което на пръв поглед показва просторен интериор с изключително лесен достъп.

Все още няма особени детайли около задвижването, но както вече споменахме, електромобилът ще изминава 500 километра с едно зареждане. Не е ясен капацитетът на батерията, но според предварителни данни е около 70кВтч. Очаква се серийното производство да започне през 2025-та година, а повече данни за колата и нейното производство ще бъдат изнесени в следващите месеци./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular