Friday, May 17, 2024
HomeКриминалниСъдят шофьор, подкарал мерцедес с 2,76 промила в Кюстендилско

Съдят шофьор, подкарал мерцедес с 2,76 промила в Кюстендилско

Районна прокуратура – Кюстендил предаде на съд Р.Г. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.
На 11.08.2021 г., след като употребил алкохол, обвиняемият Р.Г. управлявал лек автомобил, м. „Мерцедес“, по второкласен път в посока с. Багренци, към с. Пиперков чифлик, област Кюстендил. Движейки се с несъобразена скорост, водачът излязъл вдясно от главния път, свързващ гр. Кюстендил и гр. Дупница. Последвал удар в паркиран в частен имот лек автомобил, м. „Ауди“.
Собственикът на превозното средство се намирал наблизо и чул шум от сблъсъка. Приближил мястото на инцидента, където се намирал Р.Г., видимо в нетрезво състояние. Бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112.
Обвиняемият бил тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което установило 2,57 промила алкохол. При лабораторно изследване на кръвната проба на водача било отчетено наличие на 2,76 промила алкохол.
Р.Г. е предаден на съд с внесен от прокуратурата обвинителен акт. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular