Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСанданскиС връзка от маратонки: Мъжът, държал заложници във Вълково, се самоуби в...

С връзка от маратонки: Мъжът, държал заложници във Вълково, се самоуби в ареста

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в следствения арест. 41-годишният Цветелин Цеков се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца. Това е установено в 15:40 часа в четвъртък, при извършване на рутинна проверка на помещението за задържане. Извикана е спешна помощ, която  само е констатирала смъртта на Цеков.

В четвъртък сутрин по време на свиждане Цветелин, който беше задържан за 72 часа, е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, допуснал обувките с връзки на тях, което е нарушение,  съобщават от Министерството на правосъдието.

Тялото е транспортирано за аутопсия. Началникът на областната служба за изпълнение на наказанията е назначил проверка по случая.

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград са започнали действия по разследване по образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство.

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж – криминално проявен и лежал в психиатрична клиника, държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Ранен бе бащата на бившата му партньорка.

До обезвреждането на мъжа се стигна след дълги преговори и действия от страна на служителите на полицията в Благоевград, Института по психология към МВР и Специализирания отряд за борба с тероризма – МВР.

RELATED ARTICLES

Most Popular