Friday, May 17, 2024
HomeОживлениеС дрехи от отпадъци дефилираха малки природолюбители в Самоков

С дрехи от отпадъци дефилираха малки природолюбители в Самоков

Най-новите тенденции в модата от отпадъчни материали демонстрираха учениците от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Самоков на вълнуващ ревю-спектакъл.

Децата бяха изработили костюми и рокли от найлонови торбички, картон, чували, вестници, капачки, пафти и цветя от хартия, кожа, кори за яйца, дискове и др. По този начин те показаха, че са против изхвърлянето на прекалено много отпадъци и отправиха призив към своите съученици да се грижат за околната среда.

С много сръчност и въображение, малките „модели“ дефилираха с изработените от тях дрехи на рицари и балерини, модерни и архаични облекла. И бяха аплодирани горещо от многобройната публика заради фантазията и оригиналните тоалети, изработени от самите тях и близките им.

„70 участници, 21 наградени и още толкова емоции и настроение.Специални благодарности на всички дизайнерски семейства. Благодарим ви, момичета от 7 “а” клас, за съдействието: Ина, Евелина, Емануела, Александра!“, заявиха от ръководството на учебното заведение.

Събитието бе организирано по Национална програма „Заедно в грижата за всеки ученик. “Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот”

RELATED ARTICLES

Most Popular