Sunday, May 19, 2024
HomeСпортС нов старши треньор и променен състав стартира лятната подготовка на Беласица

С нов старши треньор и променен състав стартира лятната подготовка на Беласица

Стартът на лятната подготовка на мъжкия отбор на Беласица започна с водосвет от отец Ангел Кочев за здраве и успехи и нов треньорски щаб, начело с Иво Тренчев и помощници Станислав Бачев и Антон Иванов. Треньор на вратарите ще продължава да бъде досегашният Димитър Радовски.
Общо седем занимания планира да проведе новият старши треньор Иво Тренчев до петък. В събота сутринта той ще проведе двустранна игра с наличните футболисти и веднага след това ще им даде почивка до понеделник.

Засега е обявено освобождаването на вратаря Борис Груев и полевите играчи Иван Марчев и Христо Якимов. Все още не е приключил въпроса около халфа Иван Вълчанов. Има някакви недоразумения между футболиста и отговарящия за селекцията Георги Петров. Очаква се до края на седмицата да има яснота дали Вълчанов ще продължи да играе в отбора на Беласица или ще поеме в друга посока.

До момента е уточнено привличането на вратаря Димитър Пангев, играл за последно в отбора на Чавдар Етрополе. Очакват се поетапно включване в заниманията на петричкия тим на футболисти, играли в други клубове до момента. До няколко дни ще има яснота и кои млади футболисти до 21 години ще се присъединят към подготвителния цикъл. Става дума за млади таланти от общината, които до момента са били в различни възрастови групи на Пирин Благоевград. В момента Мариан Вангелов , който е от с.Първомай, играл за последно в дублиращия отбор на ПФК Пирин в ЮÐ
— трета лига, е вече в Петрич. Президентът на ПФК Пирин Станислав Манолев сподели, че в момента се обмисля с треньорите кои други футболисти да бъдат насочени към Беласица за обиграване.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular