Sunday, May 19, 2024
HomeОживлениеТабела на ценностите ориентира жителите и гостите на Слатино

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на Слатино

Камен ЯНЕВ

Табела на ценностите ориентира жителите и гостите на бобошевското село Слатино. Арт инсталацията е ръчно изработена и представлява масивна конструкция с цветни стрелки, на които са изписани едни от най-красивите послания за обич и разбирателство. Тя е поставена пред сградата на Народно читалище „Просвета 1920“.

Идеята е на читалищния секретар Даниела Ангелова, а в реализирането й се включва секретар-библиотекарят Биляна Димитрова. Дамският тандем запретва ръкави, за да боядиса 20 указателни знака в различни цветове – нюансите на пролетта. След това четливо и буква по буква изписва мотивиращи думи и фрази.

„Бащата на Даниела Ангелова – Ицко Димитров с радост помогна за осъществяването на проекта. Саморъчно направи стълб, на който бяха заковани табелките, моделира го, оформи го, лакира го и му постави покривче за красота и защита. Заедно със съпруга й – Димитър Ангелов, го монтираха пред самия вход“, сподели Биляна Димитрова. Младата жена се надява, че послания като „Бъди добър“, „Вярвай в чудеса“, „Аз съм до теб“ ще радват слатинци, правейки денят им по-пъстър и окрилен.

А по случай настъпването на новия сезон, цветен постер с надпис „Честита пролет“ грейна от  фасадата на читалището. Той е дело на Таня Стоименова, която е жител на селото и подкрепя всички инициативи на културната институция.

„Горди сме, че в последните две години реализирахме множество идеи и проекти, карайки хората да бъдат съпричастни. Все повече жители се включват в проявите ни, това е радващо и вълнуващо за нас“, каза още Биляна Димитрова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular