Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долТаланти от Бобов дол с поредни изяви по ТВ „Родина”, Биляна Борисова...

Таланти от Бобов дол с поредни изяви по ТВ „Родина”, Биляна Борисова стана лице на медията

Мирела Димчова, Йоана Левчева, Ивона Искренова, Диана Скоклева и Радослав Сърбински със солови изпълнения

Млади таланти от Бобов дол ще се изявят по ТВ „Родина”. 16-годишната солистка Биляна Борисова стана лице на медията, която преди дни приключи записите в миньорския град. „Мащабната продукция включва солисти и танцьори от Фолклорния ансамбъл „Бобов дол”, както и танцов клуб „Зуница”.

Звукозаписите на музикалните проекти са финансирани от НЧ „Миньор-2006” и реализирани в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Аранжиментът и музиката са на Боян Боянов, а хореографията – на Васил Георгиев. Поканата от ТВ „Родина” дойде, след като самодейците бяха високо оценени и получиха отличия от конкурса „Звезди в радиото” на Радио Благоевград и международния фолклорен конкурс „Пауталия” в Кюстендил”, съобщиха от читалище „Миньор-2006”. Зрителите ще имат възможността да чуят солистите Биляна Борисова, Мирела Димчова и Йоана Левчева, които са ученици на НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бившата Солунска) в Благоевград, както и на Ивона Искренова, Диана Скоклева и Радослав Сърбински. Всички те са възпитаници на народната певица на ансамбъл „Пирин” Димана Боянова, която води школа в родния си град Бобов дол. Почитателите на фолклора ще могат да се насладят и на изпълненията на танцовия ансамбъл, включващ самодейци до 15-годишна възраст.
„Една част от записите се осъществиха в частна къща в село Мърводол, а другата – край параклиса „Свети Спас” в Бобов дол. Бяха направени в големите горещини, но самодейците издържаха на това изпитание. Благодарим на всички, които ни съдействаха. Специално благодарим и на фотографа Мюретин Алиев – за професионалните снимки”, каза секретарят на читалището Иванка Цурева.

Това е поредното участие на бобовдолските таланти в предаване на музикалната телевизия. Читалище „Миньор-2006” от години си сътрудничи с ТВ „Родина” , която е медиен партньор на самодейците.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular