Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаТеатралите в Дупница готвят премиера за 15 април, готови са да играят и...

Театралите в Дупница готвят премиера за 15 април, готови са да играят и на открито

Поредното затягане на мерките заради коронавируса засегна и дупнишкия театър. Актьорският състав на ОбДТ „Невена Коканова“ продължава репетиции, но програмата им с представления е неясна.

„Някои от репетициите паднаха, но не сме ги спрели напълно. Нямаме яснота обаче кога ще имаме представления. Програмата ни претърпя много промени. За съжаление никой не може да каже какво ще стане и кога ще можем да играем пред публика“, каза пред „Вяра“ директорът на театъра в Дупница Валентин Балабанов.
По план на 15 април дупнишката публика трябва да види премиерата на „Верига от дума“ от Жорди Галсеран.
„Това е камерна пиеса и публиката ще бъде на самата сцена. В нея участват само двама от нашите актьори – Виктория Янева и Божидар Попчев. Колегите продължават с репетициите, защото трябва да сме готови, ако дотогава мерките бъдат разхлабени“, каза още Балабанов. Театралите имат готовност и за постановки на открито.

Въпреки пандемичната ситуация дупнишкият театър няма финансови проблеми: „Общината много ни помага. Плащат се заплатите на актьорите, както и всички режийни разходи за сградата на театъра. Проблемът е, че като нямаме никакви представления, нямаме и никакви приходи“.

 

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular