Friday, May 17, 2024
HomeСпортТежко наказание за „Стрела” (Петрич)! Нахлули на терена фенове ги лишиха от...

Тежко наказание за „Стрела” (Петрич)! Нахлули на терена фенове ги лишиха от 3 домакинства и близо 1000 лв.

Мачовете от 11-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” ще се играят в събота, 20 ноември, от 14 часа по терените на община Петрич. Информацията подаде лично председателят на Областния съвет на БФС Александър Кабзималски. „В събота мъжките отбори ще изиграят официалните си мачове по предварително определената програма. В неделя ще се играят само срещите между детските отбори. Всичко това се прави заради балотажа за избор на президент и вицепрезидент на 21 ноември”, сподели Александър Кабзималски.

С най-голям интерес се очаква мачът в Яворница, където ще се срещнат едноименният тим и „Калабак” (Самуилово). Отборът на домакините е на 7-о място с 12 спечелени точки, но с изиграни само 7 срещи. Гостите са временен водач с 21 точки, но при изиграни 9 мача. Нагласата сред футболистите на домакините е за победа. Дори голмайсторът им Методи Стоименов-Гелс е готов да даде всичко от себе си, да изиграе най-добрия си мач и с негови попадения и асистенции към колегите му да детронира временния водач от първото място.

В Кавракирово ще се срещнат местният „Вихър” и „Огражден 1955” (Първомай). Четата на Мартин Бояджиев е на 8-о място с 12 точки и напоследък не се явиха на отделни срещи поради обективни причини. Този път Мартин Бояджиев и компания обещават да се съберат и да изиграят мач, който ще им донесе спечелване на трите точки срещу втория във временното класиране отбор на „Огражден 1955” от Първомай.

В село Беласица едноименният тим ще се срещне с единия от силните отбори в групата – „Подгорец” (Коларово). Това съседско дерби винаги е носело заряд сред феновете, също и сред футболистите, и е било наблюдавано от голям брой зрители. И ако в изминалите първенства отборът на „Беласица-08”, воден от капитана си Кирил Стамчев, правеше успешни мачове и като гост в Коларово, то през настоящото първенство не е така. Отборът е подмладен, повечето футболисти са работещи и учещи и често не могат да се съберат в съботния ден, което е основната причина до момента от 9 изиграни мача да са с нула точки. Очаква се в този двубой гостуващият тим от Коларово да се поздрави с победа и да запази шансовете си за атакуване на първото място.

В Михнево местният „Ураган” ще домакинства на „Граничар” (Кулата). Очаква се под ръководството на завърналия се от работа в Италия Александър Тилев футболистите на домакините да изнесат футболен спектакъл на зрителите и да победят с лекота 11-ия в класирането отбор на „Граничар” (Кулата), които до момента имат само 3 спечелени точки.

В Марикостиново местният „Струма” ще посрещне „Стрела” (Петрич). На база показаните резултати до момента на стадиона в Марикостиново се очаква възпитаниците на Атанас Терзиев да победят с лекота петричкия тим.

В Митиново ще се срещнат местният „Светкавица” и „Огражденец” (Кърналово). Двата отбора имат съседно класиране в таблицата – „Светкавица” е 4-ти с 19 точки, а „Огражденец” – на 5-о място със 17 точки. „Очаква ни доста оспорван двубой. Отборът на гостите през настоящото първенство е изграден от млади момчета, които играят бърз футбол. В същия момент ние също сме с променен състав от изминалото първенство и се надяваме да покажем добра и резултатна игра, която да ни донесе спечелването на трите точки. Мачът ще бъде доста оспорван”, сподели основният футболист на „Светкавица” Десислав Трайков.

Съгласно решение на Дисциплинарната комисия на ОблС на БФС-Благоевград мъжкият отбор на ФК „Стрела” (Петрич) е наказан с лишаване от домакинство в три официални срещи и имуществена санкция в размер на 937.50 лева заради нахлуването на феновете им на терена по време на мача с отбора на „Ураган” (Михнево), игран на стадиона в Кавракирово. Тогава при резултат 2:1 за „Ураган” в 65-ата минута срещата бе прекратена от главния съдия Никола Якимов.

По повод наложеното наказание от страна на ДК на ОблС на БФС-Благоевград на ФК „Стрела” (Петрич) кметът на квартала Филип Димитров сподели: „След като бяхме уведомени за наказанието, се събрахме цялото ръководство и футболистите и разисквахме детайлно отново случилото се на стадиона в село Кавракирово по време на мача, игран срещу отбора на „Ураган” (Михнево). На всички мнението бе, че нахлуването на терена бе дело на фенове от село Кавракирово. Непрекъснато съм с отбора и никога не е имало нагласа за провокации на терена, също и извън него. По категоричен начин заявявам, че наказанието е изключително несправедливо, а за размера на финансовата санкция нямам думи. Ние трудно създаваме условия за участие на отбора в мачовете за първенството. Средствата за това са крайно недостатъчни, но намираме начин да продължаваме участието си в първенството. Очакваме преразглеждане на решението на ДК на ОблС на БФС-Благоевград, защото сме невинни и ако е необходимо, сме готови на очна ставка с членовете на комисията. Надяваме се да бъдем правилно разбрани и да бъде наказан единствено истинският виновник. На този етап задържам тръгването ни за протест пред Областния съвет на БФС, както и пред футболната централа в София”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular