Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаТрима дупничани станаха балкански шампиони по таекуондо

Трима дупничани станаха балкански шампиони по таекуондо

  • Александър Джорджев, Александра Георгиева и Михаела Костадинова се окичиха със златните медали

  • Малко не достигна на Митко Джорджев, за да победи олимпийския шампион Зао на Гран при „Chiba” в Япония

    Дупничаните Александър Джорджев, Александра Георгиева и Михаела Костадинова станаха балкански шампиони по таекуондо в своите категории. Състезателите на СК „Гладиатор” отвяха конкуренцията по време на Балканското първенство в Самоков, което се проведе през уикенда, и съвсем заслужено се окичиха със златните медали.
    Другите представители на дупнишкия клуб също се представиха достойно и се върнаха с отличия. Радина Борисова спечели среброто, докато Станислав Владимиров, Ина Синурлийска, Николет Костова, Кирил Механджийски, Борислава Борисова и Венцислав Аничин завоюваха бронза в различните възрастови групи и категории.


  • В същото време Митко Джорджев се представи много добре по време на престижното Гран при „Chiba” в Япония. Дупничанинът имаше малшанса да се изправи срещу олимпийския шампион Зао от Китай. По-големият от братята Джорджеви започна срещата много силно и поведе във втория рунд с 3:1 точки. Той водеше почти до края с 5:3, но в заключителните моменти от двубоя китаецът се вдигна на финален щурм и успя да обърне мача в своя полза.
    Участието на Митко в Страната на изгряващото слънце само по себе си е голям успех за Дупница и България. Той беше един от тримата най-млади в престижния турнир и получи покана за надпреварата, тъй като е сред световния елит при мъжете до 68 килограма. В Япония играха само първите 32-ма в световната ранглиста, като Митко Джорджев в момента се намира на 29-о място в света.
RELATED ARTICLES

Most Popular