Tuesday, May 14, 2024
HomeРегионДупницаТухли и обиди хвърчат през нощта заради „шумна” беседка в дупнишки квартал

Тухли и обиди хвърчат през нощта заради „шумна” беседка в дупнишки квартал

През деня мястото прилича на сметище

 

Беседката при блок 60 в дупнишкия жк „Бистрица” се превърна в арена на разправии между група тийнейджъри и възрастна жена. За проблема алармираха съседи, които стават свидетели на среднощните препирни между двете страни. Скандалите избухвали обикновено след 22 часа. Разгневената баба се показвала през прозореца на дома си, за да направи забележка на младите хора, а те от своя страна също избухвали.

„Почти целият квартал чува репликите, които си разменят, и то на доста висок тон. Възрастната жена се оплаква, че заради младежките компании, които се събират в беседката, не може да заспи до 4 часа сутринта. Младите хора отвръщат с обиди, но и жената не им остава длъжна. Две поредни вечери чуваме, че бабата замеря беседката с тухли. Едната вечер видяхме, че на място обикаля патрулка на полицията, но как са се развили събитията – не знаем”, разказаха живеещи в близост до проблемната беседка.

И ако нощите около нея са раздирани от крясъци, то и през деня гледката е грозна. Масичката е издълбана с всякакви инициали, а люспите от слънчоглед са образували цял килим. Пълно е с изхвърлени пластмасови шишета, опаковки от различни храни, наоколо са разпилени и карти за игра… Близо до беседката пък се намира площадка за стрийт фитнес, където деца и възрастни хора спират, за да потренират и да се „насладят” на мръсотията около беседката.

Кой е прав и кой е крив в цялата история, всеки може сам да прецени. Това, което обаче остава видимо, е сметището около беседката, чакащо някой да се сети да го почисти.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Все пак, това е Дупница. Тук всеки е номер едно и е невинен.

Comments are closed.

Most Popular