Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаУправлението със спокоен тон и много работа

Управлението със спокоен тон и много работа

Приоритети за трети мандат на
инж. Методи Чимев
като кмет на община Дупница

-Продължаваме подобряването на инфраструктурата и благоустрояването на града и населените места. Поставяме си за цел в рамките на третия четиригодишен мандат да подменим канализация и водопроводи в селата Яхиново, Червен брег, Крайници, Бистрица, Самораново и Джерман, което означава и преасфалтиране на основните на основните улици.

-Активна подготовка за новия програмен период. Подготовка на проекти, приоритетно насочени към обновяване на инфраструктурата, обновяване, което да обхване и по-крайните квартали на града.
-Активна политика в посока развитието на туризма. Сондажи и разработване на минералния извор в с. Бистрица и туристически атракциони. Възстановяване на антична и средновековна крепост в района на Кършия, преобразуване на Младежкия дом в градски музей, разработване на възможности в района на с. Червен брег и др.
-Активни действия в посока изграждане на модерна зала за бизнес. Тя ще се намира в района срещу „Фармация“, върху около 200 декара общинска земя.
-Активна политика в посока привличането на стратегически инвеститори на територията на община Дупница. Да бъде предоставян сертификат клас С на особено важни инвеститори, което позволява Общината да бъде гъвкава и да предоставя общински терени по облекчени процедури и на преференциялни цени. Това ще доведе до увеличаване на заетостта и ще бъде фактор за решително увеличение на доходите на територията на община Дупница.
-Решаване на проблема с битовите отпадъци. Ще бъде завършен вече стартиралият проект по изграждане на сепариращи и компостиращи системи, изграждане на първа клетка за депо, както и рекултивация на старото сметище. Изпълнението на тези проекти ще освободи между 1 и 2 милиона лева общински средства на годишна база, които ще бъдат използвани за инвестиции в инфраструктурата, образованието, здравеопазването, културата и спорта.
-Инвестиции в подобряване на инфраструктурата на общинска болница, включително закупуване на нова апаратура.
-Продължаваме усилията си за увеличаване на социалните услуги на територията на общината. Това включва поддържане на социалните кухни, осигуряване на лични асистенти за нуждаещите се, продължаване на дейностите като дневни центрове, центрове за обществена подкрепа и центрове за настаняване от семеен тип, включително изграждане на нови капацитети.
А ето част от реализираните проекти до момента:

 

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

RELATED ARTICLES

Most Popular