Saturday, May 18, 2024
HomeСпортУспешен дебют! Беласица започна във Втора лига с победа

Успешен дебют! Беласица започна във Втора лига с победа

След 13 години изгнание в аматьорския футбол отборът на Беласица направи успешен дебют в първия си мач, вече като участник във втора професионална лига.
Срещата се игра на стадиона в Симитли поради липса на лиценз от БФС за стадион Цар Самуил в Петрич, също и за посочения за резервен този в Микрево, община Струмяни.
Мачът започна с лек превес за отбора на Добруджа. Още при първата си атака Мартин Милушев от гостите проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле на Беласица, но Аспарух Шамкалов изби кълбото в корнер. В 5-та минута Петко Цанков обстрелва вратата на петричкия тим, но до откриване на резултата не се стигна. В 7-ма минута Айвън Ангелов бе оставен непокрит, напредна с топката от дълбочина, нанесе силен шут от около 30 метра, вратаря Димитър Илиев изби, но в добавката стоящия наблизо Мариян Вангелов не сгреши за 1:0.Отново Петко Цанков, Мартин Милушев и Мирослав Начев сътвориха интересна атака пред вратата на Беласица, но до отбелязване на гол не се стигна. В 13-та минута при бърза контраатака по левия фланг на петричкия тим чрез Стивън Кирилов , навлезе в наказателното поле на гостите, насочи топката към Атанас Карачоров, той овладя кълбото, тръгна директно към противниковата вратата и бе повален от Ахмед Адемов, и главния съдия съвсем справедливо отсъди дузпа в полза на домакините, която Марти Таушанов превърна в гол за 2:0. Това не отчая футболистите от гостуващия тим. В 21-ва минута Петко Цанков обстрелва директно вратаря на Беласица Кирил Георгиев, който изби кълбото навреме. В 33-та минута бързоногият Стивън Кирилов проби отляво защитата на гостите, насочи топката към свободния Мариян Вангелов, но той не успя отблизо да огорчи стража на Добруджа Димитър Илиев. В 35-та минута гостите проиграха най-чистото си голово положение, след като Адриан Димитров отдясно пусна топката към Денис Ангелов, той към Ивайло Лазаров и от 3 метра последният изпрати кълбото в аут. В 41-ва минута Стивън Кирилов навърза двама от футболистите на Добруджа, озова се пред наказателното поле, но бе пресрещнат навреме от вратаря Димитър Илиев, и така не се стигна до отбелязване на ново попадение за домакините. В самия край на полувремето наставникът на Беласица Иво Тренчев извърши принудителна смяна, като на мястото на контузения Стивън Кирилов в игра влезе Димитър Иванов.
През втората част на срещата зрителите видяха интересни моменти и пред двете врати. В 51-ва минута Иван Тренчев от Добруджа получи втори жълт и червен картон и остави отбора си с човек по-малко на терена до края на срещата. В 58-ма минута Айвън Ангелов нахлу в наказателното поле на гостите, насочи топката към свободния Мариян Вангелов и той от 3 метра я изпрати в краката на вратаря Димитър Илиев. В 63-та минута страхотен шут на Ахмед Адемов от около `15 метра профуча на сантиметри от вратаря на Беласица в аут. В 73-та минута Атанас Чепилов отляво насочи топката към Атанас Карачоров пред наказателното поле на гостите, а той на Аспарух Смилков, който стреля от движение , но вратаря Димитър Иванов бе на мястото си. В 79-та минута Димитър Иванов от Беласица направи непростим пропуск пред вратата на Добруджа, като не успя от няколко метра да простреля вратаря на гостите. Минута по-късно Адриан Димитров бе пресрещнат навреме от вратаря на Беласица Кирил Георгиев и опасността бе предотвратена. В 84-та минута Денислав Ангелов се възползва от добре насочена топка отдясно от страна на Стефан Статев и направи безпомощен вратаря на Беласица за 2:1. Невероятен пропуск за гостите направи Мирослав Начев в самия край на редовното време на мача, изскачайки сам срещу вратаря на домакините Кирил Георгиев.
Победата на Беласица се оказа с горчив вкус, след като най-добрият им нападател Стивън Кирилов бе изведен с линейка тежко контузен, и се оказа, че е със счупено рамо.
Чест прави на най-верните привърженици на Беласица, които бяха около 500, че не се съобразиха нито с разстоянието, топлото и работно време, и подкрепяха любимците си от трибуните на стадиона в Симитли по един много достоен начин.
Тази среща бе ръководена от Петър Кузев, асистиран от Александър Апостолов и Михаел Денчев.
След мача мнения дадоха:
Иво Тренчев-старши треньор на ОФК Беласица: „Най-хубавото нещо, че е успяхме да стартираме първенството с победа. Вкарахме два бързи гола и удържахме аванса си до края на първото полувреме. През второто полувреме не успяхме да реализираме головите си положения и накрая трябваше да треперим. Хубавото е, че спечелихме трите точки. Предстои ни доста работа. Грешките, които допуснахме, ще си ги кажем в съблекалнята. Победихме един коварен отбор, какъвто е Добруджа, и след 13 годишно отсъствие от професионалния футбол успяхме да зарадваме феновете си. Вече мислим за мача в Крумовград“.
Старши треньорът на Добруджа Атанас Атанасов-Орела бе много огорчен от загубата и изрази своето недоволство както от играта, така и от резултата срещу отбора на Беласица. „Едва 5% показаха нашите футболисти в този двубой, за разлика от това, която бе по време на контролите в лятната подготовка. Поемам вината, че не ги подготвих психически. Само Ахмед Адемов бе на ниво на терена, всички останали търпят критики. Не се получи това, което очаквах, а то бе да тръгнем с победа в първенството срещу отбора на Беласица“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular