Saturday, May 18, 2024
HomeСпортФК "Кюстендил" взе победа в първата си контрола след 2:1 над Рилецо

ФК “Кюстендил” взе победа в първата си контрола след 2:1 над Рилецо

В следващата проверка играчите на Чезето гостуват на “Септември” (София)

С победа започна серията си контроли ФК “Кюстендил”. В първата си проверка, играна на стадион “Осогово”, играчите на Николай Николов-Чезето се наложиха с 2:1 над “Рилски спортист” (Самоков). Попаденията за кюстендилци вкараха през първата част завърналият се Иван Иванов и Атанас Пенков. Гостите от Самоков стигнаха до попадение през второто полувреме след злощастен рикошет.

Наставникът пусна в игра всичките си налични 21 футболисти, а контролата пропуснаха контузените Кирил Вълов, Росен Йорданов и Виктор Анастасов, които страдат от различни травми.

“Доволен съм от победата, но най-вече от старанието на момчетата. Изкараха много тежки две тренировъчни седмици, а в последните дни терените бяха буквално камък заради ниските температури и това доведе и до контузии и много натрупана умора. В контролата вкарваме и нови елементи и неща в играта, върху които тепърва ще се работи и ще се изглаждат. Чака ни още доста работа. Имаме достатъчно време и се надявам поетапно нещата да се получат”, каза Николай Николов.

Преди първата си официална контрола неговите играчи проведоха учебна игра с ФК “Армейци”, в която се наложиха със 7:0. Втората проверка за ФК “Кюстендил” е във вторник, 26 януари, когато отборът гостува на “Септември” (София) на терена в Драгалевци от 14 часа.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular