Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортФутболистите на „Вихрен” вкараха 5 гола на „Германея” в Сапарева баня

Футболистите на „Вихрен” вкараха 5 гола на „Германея” в Сапарева баня

Изключително силен мач изиграха футболистите на „Вихрен” срещу домакина „Германея” в мач от 24-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Първото попадение в мача бе отбелязано в 8-ата минута на стадиона в Сапарева баня. След остро центриране в наказателното поле на домакините от Атанас Чепилов по десния фланг се получи меле и след карамбол от различни футболисти топката се спря в мрежата за 0:1. В следващата минута Божидар Божилов бе заменен принудително от наставника Здравко Лазаров заради контузия. На негово място в игра влезе Живко Грозданов. Пет минути по-късно след невероятен пробив по десния фланг на французина Джеси последва шут по диагонала и кълбото се оплете в мрежата за 0:2. В 19-ата минута бе извършена нова принудителна смяна в санданския тим, като французинът Джеси бе заменен от Милен Златков заради контузия. В 30-ата минута след скоростна атака по левия фланг на Янислав Тусонджиев последва прострелно центриране от движение, кълбото премина през куп футболисти и Димитър Петков-Макето отблизо направи резултата класически – 0:3. 2 минути преди края на първата част на мача Атанас Димитров извиси топката от фаул над стената на домакините и тя се спря в десния долен ъгъл зад стража на „Германея” за 0:4.
Второто полувреме отново играта се диктуваше от отбора на гостите, чиито атаки биха много успешни и резултатни. В 56-ата минута главният съдия на срещата Вилиян Виденов отсъди дузпа в полза на домакините за спъване на Робърт Петров от Димитър Калчев от гостите, която бе превърната в гол за 1:4. В 66-ата минута Атанас Димитров от фаул от 18-19 метра отбеляза нов гол за отбора на „Вихрен” за 1:5. До края на срещата пропуски за отбора на гостите направиха французинът Родриг и Милен Златков.
С тази победа отборът на „Вихрен” е вече трети с 47 точки във временното класиране на групата, а този на „Германея” е 12-и с 26 точки.
Следващият мач на отбора на „Вихрен” ще бъде в събота, 6 април, на градския стадион в Сандански срещу „Сливнишки герой” (Сливница), а на „Германея” – срещу „Марек” на стадион „Бончук”.

RELATED ARTICLES

Most Popular