Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникХранителна банка събира продукти за 8 бедни семейства в село Студена

Хранителна банка събира продукти за 8 бедни семейства в село Студена

Хранителна банка е открита в пернишкото село Студена. Целта е да се помогне на осем семейства в тежко финансово положение. „Нашето желание е да ги зарадваме с хранителни продукти преди коледните празници, за да направим дните им малко по-ведри и да им дадем шанса да усетят топлината на празниците.
Дарените хранителни продукти ще се събират в кметство с. Студена от Радослава Ангелова. За хората, които имат желание да дарят месо, месни продукти, сирене, кашкавал, мляко и плодове, моля да го направят на 21 декември от 08,00 ч. до 11,00 ч. в кметството. Даренията ще се предоставят на нуждаещите се същия ден след 11 ч. За пореден път изказвам искреното си възхищение и благодарности към всеки, който се включва в нашите инициативи, и по този начин показваме, че в Студена живеят истински хора, които помагат на ближния си”, обясни една от организаторките – Вероника Методиева. Най-бедните жители на селото ще получат по два пакета боб и леща, спагети, макарони, консерви, по три пакета кори за баница, буркани грах, рибни консерви, сухи чушки, локум, нишесте, ядки, бисквити, брашно, захар и др. Дарител е осигурил и по един кашон портокали и мандарини.
Това е втората инициатива за създаване на хранителна банка в помощ на бедни жители на село Студена. Първата е била организирана за Великден. Тогава семействата са получили за празника хранителни продукти на стойност по 150 лв.

RELATED ARTICLES

Most Popular